Bakker Transport & Warehousing uit Heerenveen nam onlangs nieuwe Schmitz Cargobull koeltrailer in gebruik met de nieuwe Thermo King Advancer A400 koelmachine.

Deze nieuwe generatie koelmachines hebben als kenmerk de grootste pull-down ooit volgens Thermo King. Dat is een gevolg van de variabele luchtstroom die apart kan worden ingesteld voor elk type reis en lading, onafhankelijk van de snelheid waarmee de motor draait. Verder heeft de nieuwe generatie van Thermo King een grotere capaciteit, doordat de machines tevens geschikt zijn voor de langere trailers waarmee in ons omringende landen gereden wordt. Dit resulteert in een lager verbruik en een halvering van de uitstoot van emissies. De nieuwe Advancer koelmotoren voldoen aan de jongste NRMM Stage V emissie eisen.

Thermo King Advancer voor Bakker Transport & WarehousingHet brandstofverbruik is dankzij de elektronische regeling altijd volledig inzichtelijk. Dat is een noviteit waarmee de claim van een lager verbruik door de klant gecontroleerd kan worden. Thermo King claimt naast een lager verbruik tevens tot 30% lagere onderhoudskosten. De Advancer generatie is standaard Piek gecertificeerd.

De oplegger is uitgevoerd met Thermo King reclame. Deze oplegger zal door Thermo King tevens worden ingezet als demo om de eigen Thermo King organisatie en potentiële klanten kennis te laten maken met de Advancer A400 koelmachine.

Bakker Transport & Warehousing zet de oplegger met name in voor de supermarkt distributie. De oplegger is voorzien van een verschuifbaar tussenschot en een ondervouwende D’Hollandia laadklep. Verder is er het Wabco LSP systeem. Dat zorgt bij lage snelheden voor een grotere wendbaarheid door de luchtvering zodanig te manipuleren dat de laatste as ontlast wordt. De voorste as van de Schmitz Cargobull oplegger is een liftas.

 

Deel dit bericht