Klanten

Interview Elbert Oudhof | Body & Fit

“Ons pand is helemaal vol. Intern hebben we ruimte voor ongeveer 4500 pallets en bij Bakker staan er op dit moment nog eens 2500 pallets.”

Body & Fit
klant sinds 2015
Regio's
België
Duitsland
Frankrijk
Nederland

Samenwerking

Als head of logistics is Elbert Oudhof verantwoordelijk voor het soepel verloop van inkomende en uitgaande goederen bij Body & Fit. Elbert is al 9 jaar werkzaam bij het bedrijf en vertelt ons meer over Body & Fit en de samenwerking met Bakker Transport & Warehousing.

Externe opslagruimte in de buurt

“Toen ik bij Body & Fit ging werken was er al een actieve samenwerking met Bakker Tranport & Warehousing.” Elbert vertelt dat de samenwerking is ontstaan door een gebrek aan ruimte in het eigen pand van Body & Fit. “Ons pand is helemaal vol. Intern hebben we ruimte voor ongeveer 4500 pallets en bij Bakker staan er op dit moment nog eens 2500 pallets.”

Omdat Bakker Transport & Warehousing op hetzelfde industrieterrein zit als Body & Fit was de samenwerking een logische keuze. “Bakker zit op 2 kilometer afstand. Dat is ideaal, iedere dag laten we een trailer vol producten deze kant op komen.”

Eén partner voor opslag en transport

De producten die Body & Fit bij Bakker opslaat zijn heel divers. “Veel van onze producten hebben een houdbaarheidsdatum. Het komt voor dat er al een nieuwe vracht binnen komt met producten die een langere houdbaarheidsdatum hebben dan de producten die al in onze eigen opslag staan. Dit willen we niet mixen, en de nieuwe vracht wordt dan rechtstreeks bij Bakker geleverd. Een soort first in, first out-systeem in het groot.”

Naast dat Bakker Transport & Warehousing de opslag verzorgt voor producten van Body & Fit zijn ze ook de huisvervoerder van het bedrijf. “Het grootste deel van onze verkopen worden online door consumenten gedaan. Deze bestellingen worden verzonden door vervoerders voor kleine pakketten. Voor het palletvervoer binnen Nederland is Bakker onze vaste partner. Zo worden bijvoorbeeld onze drie grote retail klanten iedere week vanuit onze vestiging in Heerenveen beleverd. “

Een flexibel familiebedrijf met de juiste knowhow

Regelmatig is er overleg tussen Body & Fit en Bakker Transport & Warehousing over de verwachtingen voor de komende periode. “In zo’n gesprek hebben we het over de plannen voor de komende maanden en wat we verwachten op het gebied van verkoop, opslag en transport. Ook zaken zoals de bezettingsgraad bij Bakker en of er ontwikkelingen zijn op transportgebied waar we rekening mee moeten houden. Hiervoor heeft Bakker de nodige kennis en knowhow om ons goed te kunnen adviseren.”

Dat Bakker een familiebedrijf is maakt het samenwerken volgens Elbert een stuk makkelijker. “Familiebedrijven zijn heel loyaal, flexibel en denken mee. Ze doen alles voor hun klant. Dat is heel anders dan bij een groot, beursgenoteerd transportbedrijf waar je soms maar gewoon een nummertje bent. Dat gevoel hebben we bij Bakker absoluut niet.” Daarnaast is de flexibiliteit iets wat Elbert opvalt. “Wij kunnen best een lastige klant zijn.” lacht Elbert “Het is heel ad-hoc, soms hebben we de volgende dag, of zelfs dezelfde dag nog iets nodig. Bakker denkt dan altijd mee, ze proberen altijd een oplossing te bedenken.” En dat is erg belangrijk voor de continuïteit bij Body & Fit, zegt Elbert “Soms lopen we onverwacht sneller uit voorraad. Dan kunnen we niet tot de volgende dag wachten tot de rit hier is. Maar ook als de voorraad een keer minder hard loopt dan verwacht wordt hierop ingespeeld door bijvoorbeeld een levering uit te stellen. Het wordt altijd opgelost.”

 

Bakker Transport & Warehousing is een heel flexibele partner, voor elke vraag is er een oplossing.

Over Body & Fit

Body & Fit is begonnen als een kleine winkel in Zwolle. Toen internet opkwam als verkoopkanaal is het merk hier direct op ingestapt met een kleine loods in Heerenveen. Vanaf dat moment was de groei niet te stoppen. Inmiddels kun je bij Body & Fit terecht voor uiteenlopende producten voor een gezonde levensstijl. Als marktleider op het gebied van sportvoeding en gezondheid streeft Body & Fit naar het inspireren van een gezonder en fitter leven wereldwijd. Of je nu resultaten wilt behalen in de sportschool, dagelijkse motivatie zoekt of vitamines en supplementen nodig hebt om je drukke levensstijl te ondersteunen. Sinds 2017 is Body & Fit onderdeel van Glanbia Performance Nutrition. Vanuit de Body & Fit vestiging in Heerenveen wordt alle logistieke fulfilment voor het eigen merk, Optimum Nutrition en LevlUp.

Questions or more information?

Vragen of meer weten?