Klanten

Interview Klaas Visser | Royal Smilde

We waren op zoek naar een nieuwe logistiek dienstverlener die op korte termijn onze warehousing en fysieke distributie voor productielocatie Heerenveen voor ons kon verzorgen.


Samenwerken

Bakker Transport & Warehousing werkt al jarenlang samen met Royal Smilde Foods. In 2017 zocht Royal Smilde Foods de samenwerking met Bakker Transport & Warehousing op. We spreken Klaas Visser, manager van de afdeling planning en logistiek. Hij werkt al ruim 25 jaar bij het familiebedrijf en vertelt ons alles over de samenwerking met Bakker Transport & Warehousing.

“Laat maar komen”

We waren op zoek naar een nieuwe logistiek dienstverlener die op korte termijn onze warehousing en fysieke distributie voor productielocatie Heerenveen voor ons kon verzorgen. We kwamen daarbij uit bij Anne & Nic Bakker en gingen met elkaar in gesprek.” De uitdaging waarmee Royal Smilde bij Bakker kwam was best groot. Op korte termijn moest een gehele warehouse operatie omgezet worden. “Ze begrepen de noodzaak.  Anne Bakker zei ‘laat maar komen!’. Wij hadden er vertrouwen in, en dat vertrouwen werd beloond. Onze klanten hebben weinig van de overgang gemerkt, en de performance is er daarna alleen maar beter geworden. Dit is uiteindelijk ook het uitgangspunt geweest, maar doen wat je belooft en dat waarmaken is een tweede. Dit heeft Bakker Transport & Warehousing zeker gedaan!”

In het hele proces is Klaas vooral de transparantie goed bijgebleven. “We stelden als Royal Smilde best een uitdagende vraag. Van beide partijen is er altijd duidelijk besproken wat er wel en niet mogelijk was, zowel in de uitvoering als de kosten. Deze transparantie en eerlijkheid heeft een goede basis gelegd voor onze huidige samenwerking.”

Een naadloze overgang voor Royal Smilde

De operatie om alles over te zetten naar Bakker in Heerenveen was een enorme uitdaging. “Het ging om duizenden pallets, veel verschillende klanten in foodservice, retail en industrie. Ieder met eigen kwaliteitseisen zoals specifieke opslagtemperatuur en de verschillende klantwensen. Dit hebben ze allemaal in korte tijd eigen moeten maken, en dat hebben ze ontzettend goed gedaan.”

Inmiddels verzorgt Bakker Transport & Warehousing niet alleen de opslag van verschillende producten van Royal Smilde, maar slaan ze ook verpakkingsmateriaal op en verzorgen ze het transport. “In pendeldiensten worden de verpakkingsmaterialen bij de productielocaties gebracht. Op de terugweg worden dan producten weer meegenomen voor de opslag. Ook vervoert Bakker Transport & Logistiek een groot deel van de producten naar onze klanten.”  

“Hands-on én strategisch”

“We zijn beide een familiebedrijf en werken samen in de Friese nuchterheid. Dat voel je dan in de manier waarop we samen aan verbeteringen in de Supply Chain werken, eerlijk, open en gelijkwaardig. Dit maakt dat we echt een leuke klik hebben met elkaar en dat geeft resultaat. Tijdens besprekingen is Fries vaak de voertaal, dan is het wel eens even omschakelen als er een Nederlandse collega aansluit.

Klaas vertelt dat collega Fonger als verantwoordelijke voor warehousing en distributie regelmatig bij Bakker over de vloer komt. “Het is mooi dat we zo dicht bij elkaar zitten. Dit zorgt niet alleen voor korte lijnen in de communicatie, maar ook als er even iets op locatie geregeld moet worden. Ik zeg altijd, we zitten gewoon aan de andere kant van de snelweg!”

Naast de fijne samenwerking op persoonlijk vlak onderscheid Bakker Transport & Logistiek zich ook op strategisch vlak volgens Klaas. “Ze doen wat ze beloven, ze zijn heel praktisch en hands-on. Ze denken op strategisch niveau met ons mee. Hoe ontwikkelen markten en volumes zich, hebben we op termijn bijvoorbeeld extra opslagcapaciteit of transport nodig, of juist minder. Hoe gaat we om met onderwerpen als automatisering, duurzaamheid en CO2 reductie, wat zijn de grote projecten die we samen gaan doen om de supply chain nog verder te verbeteren? We hebben hiervoor een aantal keer per jaar een strategisch overleg waarin we deze zaken met elkaar bespreken, zodat we met elkaar kunnen groeien.

Bakker Transport & Warehousing heeft een enorme drive in het meedenken in oplossingen.

Over Royal Smilde

Royal Smilde is een Fries familiebedrijf, opgericht in 1863. De internationale onderneming bestaat uit vier business units met zes verschillende productielocaties in Nederland. Hier worden onder andere margarine, sauzen, salades en deegwaren geproduceerd. De producten van Royal Smilde vinden we terug in de voedingsindustrie, de retail- en foodservicemarkt. Bij Bakker Transport & Warehousing worden met name producten van de bedrijfsunit Royal Smilde Foods opgeslagen en gedistribueerd.

Questions or more information?

Questions? or would like to know more?